Eindsymposium PV OpMaat (19 juni 2019)

Op 19 juni 2019 vindt van 13.00 tot 17.30 uur bij De Zwarte Doos op het terrein van TU Eindhoven het eindsymposium van het project PV OpMaat plaats.

DIRECT AANMELDEN

Het project PV OpMaat heeft de afgelopen drieënhalfjaar met acht kennispartijen en veertien bedrijven gewerkt aan esthetische en efficiënte zonnecellen, op maat geïntegreerd in de gebouwde omgeving. Op deze middag presenteren we u met trots de resultaten in lezingen en rondleidingen. Betreed met ons de wereld van nieuwe mogelijkheden die deels al vandaag te koop zijn.

In het programma schetsen we u de richting van de nieuwste initiatieven in de zonnecellen markt. We gaan in op de mogelijkheden van CIGS en perovskiet geïllustreerd aan de hand van een pastorij-raam. We gebruiken data van consumentenpanelen op gewone daken, geanalyseerd over een heel jaar om u in te lichten over werkelijke opbrengst. We laten zien hoe zonnepanelen, die vandaag al te koop zijn, prachtig architectonisch zijn verwerkt in duurzaam gebouwde flats. En we laten u zien wat de volgende generatie van gevelpanelen voor prachtige mogelijkheden bieden.

Programma
Het programma van deze middag is als volgt

13.00

Inloop met koffie/thee

13.30

Opening en aanbieding eindrapport aan 
Gedeputeerde Mw. Anne-Marie Spierings (Provincie Noord-Brabant)

13.45

BIPV initiatieven in de markt
Wijnand van Hooff (Holland Solar)

14.00

Nieuwe technologieën uit het lab
Prof. Michael Danen (Universiteit Hasselt)

14.30

Analyse van opbrengst data uit de praktijk
Dr. Roel Loonen (Technische Universiteit Eindhoven)

15.00

Meten aan nieuwe generatie gevelpanelen 
Hans de Neve (SEAC)

15.30

Gevelzonnepanelen natuurlijk geïntegreerd 
Harold van de Ven (NBArchitecten)

16.00

Borrel en groepsgewijs bezoek aan SolarBEAT

17.30

Sluiting

Het project is uitgevoerd in het kader van het Samenwerkingsprogramma Interreg Vlaanderen – Nederland, met financiële ondersteuning vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, de provincies Noord-Brabant, Vlaams Brabant, Vlaams en Nederlands Limburg, het Nederlands ministerie van Economische Zaken, en het ministerie van Noordrijn-Westfalen. Het project is uitgevoerd door projectcoördinator TNO, ECN, imec, Holst Centre, ForschungsZentrum Jülich, de universiteiten van Eindhoven, Hasselt en Leuven, en ZUYD Hogeschool. Als bedrijven deden mee: Best Architecten B.V., Cube architecten, Eigen Energie.net B.V., Eternit B.V., Flexipol Composites B.V., HyET Solar b.v., Reynaers Aluminium nv, Sanko Solar BV, SCX Solar BV, SGS Intron, Sorba Projects B.V., Studio Solarix, TGM Holding B.V., en Weijland Technologies B.V.

Locatie: De Zwarte Doos, TU/e, Den Dolech 2, 5612 AZ, Eindhoven
Datum en tijd: woensdag 19 juni, 13.00 – 17.00

NOOT: Aanmelding voor dit symposium is gratis. Bij afmelding minder dan 1 week voor het symposium of 'no show' (niet op komen dagen) wordt 99,- euro exclusief btw in rekening gebracht in verband met de gemaakte kosten.

Dit symposium wordt mogelijk gemaakt door:

Door onderstaand formulier in te vullen meldt u zich aan voor het bijwonen van het eindsymposium op 19 juni 2019.

Aanmeldformulier eindsymposium PV OpMaat

Velden met een * dienen verplicht ingevuld te worden.

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Hartelijk dank voor uw aanmelding voor heteindsymposium van PV OpMaat op 19 juni 2019. 1 week voor het symposium zullen we u de laatste praktische informatie over het evenement toesturen.